Geüpdatete Handreiking Gezond werken in de zoetwaren

03 november 20

VBZ heeft in overleg met de vakbonden de ‘Handreiking gezond werken in de zoetwaren tijdens de coronacrisis’ opgesteld. Dit document is in november 2020 geüpdatet.

De zoetwarensector is een van de sectoren met cruciale beroepen en vitale processen. Deze Handreiking biedt duidelijkheid over gezond werken tijdens de Coronacrisis en geeft aan welke maatregelen van bedrijven worden verwacht om minimaal te voldoen aan de Corona-richtlijnen van het RIVM en van de Rijksoverheid.

 

Omdat de kans groot is dat we langere tijd met Corona te maken hebben, wordt van werkgevers verwacht dat de RI&E ook aandacht besteedt aan de Corona-risico’s. Daarom is aan de Branche-RI&E voor de zoetwarensector een Corona-vragenlijst toegevoegd. Deze korte vragenlijst is gebaseerd op de Handreiking. Het is een hulpmiddel om na te gaan of de Corona-handreiking in uw bedrijf goed wordt toegepast en om de nog ontbrekende maatregelen uit te voeren.

Heeft u nog geen inlogcode om de Branche RI&E uit te voeren of wilt u nadere informatie over het activeren van de Corona vragenlijst, neem dan contact op met Erna Bak; erna@vbz.nl.

AttachmentSize
Herziene Handreiking 29 okt. PDFversie.pdf342.85 KB

overzicht nieuws

Er zijn volop kansen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de...
De twee verschillende functieboeken voor Koek en Snoep zijn verleden tijd. Het...
Grip krijgen en houden op de arborisico’s in uw bedrijf De branche-...
Arborisico’s inventariseren in de productie betekent goed kijken naar alle...
De branche-RI&E gebruikt en tóch aangesproken door de Inspectie SZW op een...
Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie besteden succesvol aandacht aan...
Machines zijn naast werknemers en een fabriek, één van de...